Þórbergur Þórðarson

islanda verkisto (1889 - 1974)


Þórbergur Þórðarson (Thórbergur Thórdarson, naskiĝis la 12-an de marto 1888 en Hali í Suðursveit, sudorienta Islando; mortis la 12-an de novembro 1974 en Rejkjaviko) estis islanda verkisto. Li ankaŭ estis eminenta esperantisto, kiu longe batalis por la internacia lingvo en Islando. Interalie li eldonis tri esperantajn lernolibrojn kaj unu grandan propagandan verkon por Esperanto.

Þórbergur Þórðarson
Persona informo
Naskiĝo 12-an de marto 1888 (1888-03-12)
en Hala í Suðursveit
Morto 12-an de novembro 1974 (1974-11-12) (86-jaraĝa)
en Rejkjaviko
Lingvoj Esperanto
Ŝtataneco Islando Redakti la valoron en Wikidata
Okupo
Okupo poeto
verkisto
esperantisto
prozisto Redakti la valoron en Wikidata
vdr
Ĉi tie estas islanda nomo. Plejmulto de islandanoj ne havas familiajn nomojn. La lasta nomo de ĉi tiu persono estas patronomo. Mencii lin oni povas sub lia persona nomo Þórbergur.
Þórbergssetur muzeo kaj kultura centro en Hali, Suðursveit

Bibliografio

redakti
  • Hálfir skósólar, 1915
  • Spaks manns spjarir, 1917
  • Hvítir hrafnar (represaĵ de "Hálfir skósólar" kaj "Spaks manns spjarir" 1922)
  • Bréf til Láru, 1924
  • Alþjóðamál og málleysur, 1933
  • Esperanto I. Leskaflar, 1936
  • Esperanto I. Leskaflar (reeldonita kaj pligrandigita), 1937
  • Esperanto II. Málfræði, 1937
  • Esperanto IV. Leskaflar með orðasafni, 1939
  • Íslenzkur aðall, 1938
  • Ofvitinn 1940-1941
  • Ævisaga Árna Þórarinssonar prófasts, (Biografio de Árni Þórarinsson), 1945-1950
  • Sálmurinn um blómið, 1954-1955
  • Ritgerðir 1924-, 1959
  • Í Suðursveit, 1975

Eksteraj ligiloj

redakti
  Trovu « Þórbergur Þórðarson » inter la
Vizaĝoj de homoj
rilataj al la ideo
«Internacia Lingvo»