Malfermi la ĉefan menuon

Angelika Waller (* 26-an de oktobro 1944 en Bärwalde) estas germana aktorino.

Ekde 1963 ĝis 1966 ŝi estis edukata kiel aktoro en la studio de la juna generacio de Deutscher Fernsehfunk.

Ŝia filmodebuto samtempe estas ŝia plej fama rolo, publike spektebla nur en 1989. La filmo Das Kaninchen bin ich, produktita en 1965 de Kurt Maetzig, en GDR estis malpermesita. Per sia dua kinorolo en Schwarze Panther ŝi fariĝis favorata aktorino de la publiko. En la rusa epopeo "Liberigo" Angelika Waller rolis en 1969 Eva-n Braun. Treege populara ŝi estis en 1973 kiel ĉefrolulino en la televidfilmo Rotfuchs. Grandan renomon ŝi ankaŭ meritis en la plurparta televidaĵo Johann Sebastian Bach. Ekde la 1970-aj jaroj ŝi estis komence docento, poste profesoro ĉe la Altlernejo por Aktora Arto „Ernst Busch“ Berlino. Krome ŝi laboras kiel reĝisoro kaj enscenigas en Berlino ĉe Berliner Arbeiter-Theater.

FilmografioRedakti

  • 1961: Das Geld der Restauds
  • 1964: In einer Stadt namens Estherville
  • 1964: Das Kaninchen bin ich (Manfred Bieler)
  • 1966: Schwarze Panther
  • 1967: Brennende Ruhr (Karl Grünberg)
  • 1967: Geschichten jener Nacht
  • 1967: Wir lassen uns scheiden
  • 1968: Mord am Montag
  • 1968: Zwölf Uhr mittags kommt der Boß
  • 1969: Im Himmel ist doch Jahrmarkt
  • 1969: Sankt Urban ( Film über die Wismut)
  • 1971: Hut ab, wenn du küßt!
  • 1972: Befreiung [USSR]
  • 1973: Rotfuchs (Peter Abraham)
  • 1974: Schwester Martina
  • 1974: Die Frauen der Wardins
  • 1976: Daniel Druskat
  • 1976: Abschied vom Frieden (F. C. Weiskopf)
  • 1977: Holzwege [Polizeiruf]
  • 1978: Ein April hat 30 Tage
  • 1980: Kommt ein Vogel geflogen [Schauspielereien]
  • 1981: Der Mann aus Jena [Hufeland]
  • 1982: Wilhelm Meisters theatralische Sendung [Goethe]
  • 1984: Ein Kartenhaus (Der Staatsanwalt hat das Wort)
  • 1985: Johann Sebastian Bach
  • 1985: Hubertusjagd [Der Staatsanwalt hat das Wort]
  • 1987: Für Elise [Der Staatsanwalt hat das Wort]
  • 1987: Haus-er-lesenes
  • 1987: Zwei Schwestern [Polizeiruf]
  • 1988: Alles umsonst [Der Staatsanwalt hat das Wort]
  • 1989: Der Bruch

Eksteraj ligilojRedakti