Carl Frode Tiller

Carl Frode TILLER (Karl Frude Tiller; naskiĝis la 4-an de januaro 1970 en Namsos, Norvegio) estas nuntempa norvega verkisto premiitega. Laŭ klero li estas historiisto. Li debutis en la jaro 2001 per la romano Skråninga (la Deklivo), kaj post tio eldonis tri romanojn. Nuntempe laboras li pri la librotriopo Innsirkling kies unua libro eldoniĝis en 2007 kaj la dua en 2010.

Carl Frode Tiller
Carl Frode Tiller auf der Frankfurter Buchmesse 2019.jpg
Persona informo
Naskiĝo 4-an de januaro 1970
en Norvegio Namsos, Norvegio
Nacieco norvega
Lingvoj Nynorsknorvega lingvo [#]
Ŝtataneco Norvegio
Edukado Historio
Profesio
Okupo verkisto, aŭtoro, muzikisto
Aktivaj jaroj 2001
Verkado
Ĝenroj romanoj, teatraĵoj
Verkoj Skråninga, Innsirkling
Oficiala retejo http://www.cftiller.no/
[#] Fonto: Vikidatumoj
Information icon.svg
vdr

BibliografioRedakti

  • Skråninga – romano (2001), poste teatraĵigita de la verkisto en 2004 kaj scenejigita ĉe Det Norske Teater.
  • Bipersonar – romano (2003)
  • Innsirkling – romano (2007), la unua libro en la librotriopo Innsirkling.
  • Folkehelsa – teatraĵo (2007) [1]
  • Innsirkling 2 – romano (2010), la dua libro en la librotriopo Innsirkling.

NoterRedakti

  1. La jena teatraĵo estis parto de la projekto Trondheim Open je Trøndelag Teater la printempon de 2007.