Malfermi la ĉefan menuon
Statuo de Dağlarca

Fazıl Hüsnü Dağlarca (* 26-a de aŭgusto 1914 en Konstantinopolo, hodiaŭ Istanbulo; † 15-a de oktobro 2008 ankaŭ en Istanbulo) estis unu el la plej kreemaj turkaj poetoj de la 20-a jarcento. Li publikigis pli ol 60 kolektojn de siaj poemoj. La poemoj de Fazıl Hüsnü Dağlarca traktas temojn kiel la prahistorio de la homaro, la kosmon, kontraumilitajn temojn kaj la militon pri la turka sendependeco. Kelkaj elektitaj poemoj eldoniĝis en la angla lingvo: Talat Sait Halman (Selected Poems, Pittsburgh, PA: University of Pittsburgh Press, 1969).

BibliografioRedakti

  • Havaya Çizilen Dünya (1935)
  • Çocuk ve Allah (1940)
  • Daha (1943)
  • Çakırın Destanı (1945)
  • Taşdevri (1945)
  • Üç Şehitler Destanı (1949)
  • Toprak Ana (1950)
  • Aç Yazı (1951)
  • İstiklâl Savaşı - Samsun'dan Ankara'ya (1951)
  • İstiklâl Savaşı - İnönüler (1951)
  • Sivaslı Karınca (1951)
  • İstanbul - Fetih Destanı (1953)
  • Anıtkabir (1953)
  • Asû (1955)
  • Delice Böcek (1957)
  • Batı Acısı (1958)
  • Hoolar (1960)
  • Özgürlük Alanı (1960)
  • Cezayir Türküsü (1961)
  • Aylam (1962)
  • Türk Olmak (1963)
  • Yedi Memetler (1964)
  • Çanakkale Destanı (1965)
  • Dışardan Gazel (1965)
  • Kazmalama (1965)
  • Yeryağ (1965)
  • Viyetnam Savaşımız (1966)
  • Açıl Susam Açıl (1967)
  • Kubilay Destanı (1968)
  • Haydi (1968)
  • 19 Mayıs Destanı (1969)
  • Hiroşima (1970)
  • Malazgirt Ululaması (1971)
  • Kuş Ayak (1971)
  • Haliç (1972)
  • Kınalı Kuzu Ağıdı (1972)
  • Bağımsızlık Savaşı - Sakarya Kıyıları (1973)
  • Bağımsızlık Savaşı - 30 Ağustos (1973)
  • Bağımsızlık Savaşı - İzmir Yollarında (1973)
  • Gazi Mustafa Kemal Atatürk (1973)
  • Arka Üstü (1974)
  • Yeryüzü Çocukları (1974)
  • Yanık Çocuklar Koçaklaması (1976)
  • Horoz (1977)
  • Hollandalı Dörtlükler (1977)
  • Balinayla Mandalina (1977)
  • Yazıları Seven ayı (1978)
  • Göz Masalı (1979)
  • Yaramaz Sözcükler (1979)
  • Çukurova Koçaklaması (1979)
  • Şeker Yiyen Resimler (1980)
  • Cinoğlan (19819
  • Hin ile Hincik (1981)
  • Güneş Doğduran (1981)
  • Çıplak (1981)
  • Yunus Emre'de Olmak (1981)
  • Nötron Bombası (1981)
  • Koşan Ayılar Ülkesi (1982)
  • Dişiboy (1985)
  • İlk Yapıtla 50 Yıl Sonrakiler (1985)
  • Takma Yaşamalar Çağı (1986)
  • Uzaklarla Giyinmek (1990)
  • Dildeki Bilgisayar (1992)

ReferencojRedakti