Malfermi la ĉefan menuon
Kees Fens

Cornelis Walterus Antonius (Kees) FENS (Amsterdamo, 18-a de oktobro 1929 en Amsterdamo - 14-a de junio 2008) estis nederlanda literatura kritikisto kaj verkisto de eseoj.

BibliografioRedakti

  • 1964 - De eigenzinnigheid van de literatuur
  • 1966 - De gevestigde chaos
  • 1967 - Loodlijnen
  • 1970 - Tussen gisteren en morgen
  • 1972 - Tussentijds
  • 1978 - De eenzame schaatser, doorslagen van de tijd
  • 1980 - Waarom ik niet tennis (en ook niet hockey)
  • 1981 - Mijnheer & Mevrouw Aluin & andere tussenteksten
  • 1982 - Oliver Hardy als denker en andere opstellen
  • 1983 - Mijnheer Van Dale en juffrouw Scholten
  • 1983 - Broeinesten en bijbelplaatsen
  • 1984 - De onsterfelijke lezers
  • 1984 - De tweede stem
  • 1985 - Voldoende wit
  • 1987 - Een gedicht verveelt zich niet
  • 1987 - The gentle art of reading
  • 1987 - Het oudste kind
  • 1988 - Spiegelbeelden
  • 1989 - Het Oosten komt altijd tekort
  • 1989 - Uit het midden
  • 1990 - Jaloezie
  • 1990 - Het nieuwe licht en de oude tijd
  • 1990 - Een jas voor het leven
  • 1991 - Voetstukken
  • 1992 - Bibliofiel,- dat mag op zijn steen staan
  • 1992 - Het zal altijd een droom blijven
  • 1992 - Gezelle en Gorter: het begin
  • 1992 - Het geluk van de onwetendheid
  • 1993 - De hele wereld een dansfeest
  • 1993 - Van huis tot huis
  • 1993 - Uitgeknipt
  • 1994 - Handgroot
  • 1994 - Leermeesters
  • 1994 - Schaamte
  • 1994 - De leerstoel van Lent
  • 1994 - Puer senex
  • 1994 - Finding the Place. Selected Essays on English Literature
  • 1996 - Een hand van de dichter
  • 1996 - Die dag lazen wij niet verder
  • 1996 - Heilige slakken en andere terzijdes over boeken, bibliotheken, lezers en lezeressen
  • 1997 - Doorluchtig glas
  • 1997 - Eens gegeven
  • 1998 - Op het tweede gezicht
  • 1998 - Studeren op stro.
  • 1999 - Poseren voor de bladspiegel (met Uta Janssens)
  • 2001 - In het begin was de bijbel
  • 2002 - Lijden, Liefhebben en Schrijven
  • 2002 - Stratenboek
  • 2002 - Na vijfenzestig jaar
  • 2002 - Het licht in de schaduw
  • 2002 - De bekering tot rode kool
  • 2004 - Dat oude Europa
  • 2006 - Voorbijgegaan / Tweemaal Reve
  • 2007 - In het voorbijgaan
  • 2007 - Op weg naar het schavot
  • 2008 - Het geluk van de brug
  • 2008 - De onsterfelijke dood
  • 2008 - Al die vermorste tijd
  • 2008 - Nabij
  • 2009 - Het volmaakte kleine stukje
  • 2010 - De hemel is naar beneden gekomen
  • 2015 - Dat ben ik toevallig / Stukjes uit De Tijd

PremiojRedakti

Eksteraj ligilojRedakti