Stacidomo de Antwerpen-Centraal: Malsamoj inter versioj

AAld: + 1 komunejoj + 3 kategorioj
(AAld: + 1 komunejoj + 3 kategorioj)
En [[1873]] Antwerpen-Centraal iĝis [[termina stacidomo]]. Ne plu eblis gardi la rektan konekton kun [[Nederlando]] tra la urbocentro kaj konstruiĝis altigita fervoja linio ĉirkaŭ la urbo.
 
La nuna (kaj tria) stacidomo estis konstruita inter [[1899]] kaj [[1905]]. La konstruaĵo konsistas el ŝtala kaja arktegmento, skizita inter [[1895]] kaj [[1899]] de inĝeniero Clement Van Bogaert. La arktegmento estas 43 metrojn alta, 186 metrojn longa kaj 66 metrojn larĝa kaj ofertas spacon por 10 terminaj [[fervoja linio|fervojaj linioj]].
 
[[Louis de la Censerie]] konstruis la stacidomon en stilo eklekta (kombino de stilelementoj el antaŭaj periodoj). De la Censerie inspiriĝis de la stacidomo de [[Luzern]] kaj de la [[Romo|Roma]] [[Panteono (Romo)|Panteono]]. La stacidomo estis inaŭgurita je la 11a de aŭgusto [[1905]].
 
Meze de la dudeka jarcento la konstruaĵon minacis malkonstruon pro ĝia malbona etato. En 1975 la stacidomo ekhavis la statuson de protektita [[monumento]] kaj renoviĝis poste.
 
La centra stacidomo finfine havos 3 niveloj kaj 14 kajoj: la nuna nivelo +1 (6 terminaj trakoj), la nivelo -1 (4 terminaj trakoj) kaj la nivelo -2 (4 trakoj, de kiuj 2 kun trairantaj trakoj).
{{Commons|Category:Antwerpen-Centraal train station}}
<br clear=all>
[[Kategorio:Urboj de Belgio]]
[[Kategorio:Fervojo]]
[[Kategorio:Belgio]]
 
 
[[nl:Station Antwerpen-Centraal]]
201 405

redaktoj