Vikipedio:Erről a lapról: Malsamoj inter versioj

Enhavo forigita Enhavo aldonita
Neniu resumo de redakto
Linio 1:
<div lang="hu">
A Wikipédiának ('''''Vikipedio''''') ez a része '''eszperantóul''' van. Az eszperantó nyelvről magyarul az [http[://hu.wikipedia.com/wiki/Eszperantó_nyelv:Eszperantó nyelv|Eszperantó nyelv]] szócikk alatt olvashatsz. Számos bevezető és eszperantó-tanfolyam áll rendelkezésedre az interneten, némelyikük ingyen.
 
===; Általános ismertetők===
* [http://www.eszperanto.hu www.eszperanto.hu] - Központi magyar oldalak az eszperantóról.
** [http://www.eszperanto.hu/izelito.htm www.eszperanto.hu/izelito.htm] - Ízelítő az eszperantó nyelvről.
* [http://www.esperanto.net/ Információk az eszperantóról 60 nyelven]
** [http://www.eszperanto.hu/izelitooktat.htm Ízelítőwww.eszperanto.hu/oktat.htm] az- eszperantóHol nyelvről]lehet eszperantóul tanulni?
* [http://www.palffyesperanto.hunet/tanarok/bago/esper3 esperanto.htmnet] Mire- használhatóInformációk az eszperantó?]eszperantóról 60 nyelven.
* [http://www.palffy.hu/tanarok/bago/esper3.htm www.palffy.hu/tanarok/bago/esper3.htm] - Mire használható az eszperantó?
* [http://www.eszperanto.hu/oktat.htm Hol lehet eszperantóul tanulni?]
 
===; Webes tanfolyamok, oktatóprogramok===
* [http://www.eszperanto.hu/tanfolyam/ www.eszperanto.hu/tanfolyam/] - Interaktív internetes eszperantó-tanfolyam (tanári segédlettel)].
* [http://www.origo.hu/szoftverbazis/multimedia/oktato/lernulo-esp.html www.origo.hu/szoftverbazis/multimedia/oktato/lernulo-esp.html] - Eszperantó nyelvgyakorló program].
* [http://www.cursodeesperanto.com.br/bazo/index.html?hu Kurso de Esperantowww.cursodeesperanto.com.br/bazo/?hu] - ingyenesen letölthető alapfokú társalgási oktatóprogram 23 nyelven].
* [http://wwwverkoj.eszperantofw.hu/tanfolyam/ Eszperantóverkoj.fw.hu] tanítóprogram- (ingyenesIngyenesen demóvalletölthető gyakorlóprogram (az oldalon balra lentfent)].
* [http://verkoj.fw.hu/ Ingyenesen letölthető gyakorlóprogram (az oldalon balra fent)]
 
===; Online és letölthető szótárak===
* [http://www.eszperanto.hu/szotar/ www.eszperanto.hu/szotar/] - Eszperantó-magyar szótár és fordítássegítő program].
* [http://www.eszperanto-szotar.ini.hu/ www.eszperanto-szotar.ini.hu] - Eszperantó-magyar, magyar-eszperantó szótár (ingyenes, regisztrációval)].
* [http://www.vortaro.hu/mindenesszotar/tar/index.html www.vortaro.hu/mindenesszotar/tar/] - Ingyenesen letölthető eszperantó-magyar "Mindenes szótár" (ingyenes)].
* [http://www.vortaro.hu/kszotar.htm www.vortaro.hu/kszotar.htm] - Letölthető eszperantó-magyar, magyar eszperantó középszótár (ingyenes)].
 
===; További információk a weben===
* [http://www.eszperanto.hu/konyvrendeles/ www.eszperanto.hu/konyvrendeles/] - Eszperantó tankönyvek, könyvküldő szolgálat].
* [http://www.eventoj.hu/ligoj.htm www.eventoj.hu/ligoj.htm] - Eszperantó témájú érdekességek a weben].
* [http://eszperanto.lap.hu/ eszperanto.lap.hu] - További hasznos webhelyek gyűjteménye].
 
===; Ajánlott könyvek az önálló tanuláshoz===
* Horváth József: ''30 nap alatt eszperantóul'' (1979) – elérhető Budapesten az Országos Idegennyelvű Könyvtárban és a Szabó Ervin Könyvtár számos fiókjában;
* ''Sikeresen az eszperantó nyelvvizsgáig'' – kölcsönözhető a legtöbb könyvárban és elérhető az Eszperantó Szövetségnél is.
 
===; Magyar és más nyelvű Wikipédiák===
* [http://hu.wikipedia.org/ hu.wikipedia.org] - A magyar nyelvű Wikipédiát itt találod:.
* [[:hu:Wikipédia:Többnyelvű koordináció|Wikipédia:Többnyelvű koordináció]] - A többi nyelvű Wikipédiákhoz lásd.
* http://hu.wikipedia.org/
A többi nyelvű Wikipédiákhoz lásd:
* [http://hu.wikipedia.org/wiki/Wikipédia:Többnyelvű_koordináció Wikipédia:Többnyelvű koordináció].
 
===; Megjegyzés a nevek írásával kapcsolatban===
A magyar anyanyelvűeknek feltűnhet, hogy a személyek ''családi neve'' nagybetűvel szerepel az adott személyről szóló cikk elején. Ez nem hiba, hanem pótlólagos információ. A cikkek címében és szövegében a nemzetközi névsorrend érvényesül, de a cikkek első sorában rendszerint az eredeti nyelvű sorrendben is megtalálható a név. A kétféle sorrend bizonyos nyelveknél eltér:
* a magyar, kínai és japán nevekben például elöl áll a vezetéknév: ''KOVÁCS János'', ''[[Vikipediisto:ZHU Xin|ZSU Hszin]]'' (pinjin átírásban: ''ZHU Xin''),
* míg az angol, német, olasz, francia, spanyol stb. nevekben hátul: [[Chuck SMITH]].
 
{|width="100%" cellspacing="0" cellpadding="6" style="border:1px solid #006699;background:#FFFFFF;color:#000000"
Linio 48 ⟶ 46:
<div dir="ltr">{{PriChiTiuPagho/2}}</div>
|}
</div>