Stacidomo de Antwerpen-Centraal: Malsamoj inter versioj

e
sen resumo de redaktoj
(poluris)
e
[[Louis de la Censerie]] konstruis la stacidomon en stilo eklekta (kombino de stilelementoj el antaŭaj periodoj). De la Censerie inspiriĝis de la stacidomo de [[Luzern]] kaj de la [[Romo|Roma]] [[Panteono (Romo)|Panteono]]. La stacidomo estis inaŭgurita je la 11a de aŭgusto [[1905]].
 
Meze de la dudeka jarcento la konstruaĵon minacis malkonstruonmalkonstruo pro ĝia malbona stato. En 1975 la stacidomo ekhavis la statuson de protektita [[monumento]] kaj renoviĝis poste.
 
==Nord-suda konekto==
 
Ekde majo [[1998]] ĝis [[2006]] oni laboris en Antverpeno je la nord-suda konekto. Inter la stacidomoj Antwerpen-Dam kaj Antwerpen-[[Berchem]] oni konstruis 1200 metrojn longan [[tunelo]]n sub Antverpeno kaj la centra stacidomo. Tiel la [[rapidtrajno|rapidtrajnoj]] per alta rapideco povas nun traveturi Antverpenon sen devi reiri.
La centra stacidomo nun havas 3 nivelojn kaj 14 kajojn: la nuna nivelo +1 (6 fintrakoj), la nivelo -1 (4 fintrakoj) kaj la nivelo -2 (4 trakoj, el kiuj 2 trairantaj trakoj).
{{Commons|Category:Antwerpen-Centraal train station}}
<br clear=all>
11 749

redaktoj