Biciklista teamo EF Education First

La biciklista teamo EF Education First estas usona formacio de profesia strato-biciklado. Ĝi partoprenas en la grupo de teamoj « kontinentaj Pro » (Ameriko) kaj do povas profiti invitojn por la kuroj de Pro-Tour, samtempe partoprenante en la kuroj de la aro de kontinentaj kuroj.

Historio de la teamoRedakti

La teamo estis fondita en 2007, uzante la « kontinentan » usonan teamon TIAA-CREF. Por esperi partoprenon en la Tour de France de 2008 kaj poste fariĝi « Pro-Tour » je venontaj jaroj, ĝi nune dungis famajn kuristojn ; tiel ĝi jam sukcesis por 2008 subskribojn de la skota David Millar, de la franca Christophe Laurent kaj de la usona David Zabriskie, Christian Vandevelde, Tom Danielson kaj de la sveda Magnus Backstedt. Ĝi estas estrata de la eksa profesia kuranto Jonathan Vaughters.

Krome, la firmao Slipstream ne estos plu la ĉefa sponsoro en 2008. La temo nomiĝos Team Chipotle, el la nomo de grupo de meksikaj restoracioj lokitaj en Usono. La teamo estis aĉetita en 2018 de la kompanio EF Education First.[1]

BiciklistaroRedakti

2016Redakti

 Team roster
Antaŭnomo NomoNaskiĝtagoPrevious team
  Jack Bauer7-a de aprilo 1985Endura Racing (2011)
  Alberto Bettiol29-a de oktobro 1993Cannondale (2014)
  Patrick Bevin15-a de februaro 1991Avanti Racing (2015)
  Matti Breschel31-a de aŭgusto 1984Tinkoff-Saxo (2015)
  Nathan Brown7-a de julio 1991Bontrager (2013)
  André Cardoso3-a de septembro 1984Caja Rural-Seguros RGA (2013)
  Simon Clarke18-a de julio 1986Orica-GreenEDGE (2015)
  Lawson Craddock20-a de februaro 1992Giant-Alpecin (2015)
  Joe Dombrowski12-a de majo 1991Sky (2014)
  Davide Formolo25-a de oktobro 1992Cannondale (2014)
  Phillip Gaimon28-a de januaro 1986Optum-Kelly Benefit Strategies (2015)
  Alex Howes1-a de januaro 1988Chipotle Development (2011)
  Benjamin King22-a de marto 1989RadioShack-Leopard (2013)
  Kristjan Koren25-a de novembro 1986Cannondale (2014)
  Sebastian Langeveld17-a de januaro 1985Orica-GreenEDGE (2013)
  Alan Marangoni16-a de julio 1984Cannondale (2014)
  Moreno Moser25-a de decembro 1990Cannondale (2014)
  Ryan Mullen7-a de aŭgusto 1994An Post-ChainReaction (2015)
  Ramūnas Navardauskas30-a de januaro 1988Vélo-Club La Pomme Marseille (2010)
  Pierre Rolland10-a de oktobro 1986Europcar (2015)
  Kristoffer Skjerping4-a de majo 1993Joker (2014)
  Toms Skujiņš15-a de junio 1991Hincapie Racing (2015)
  Tom-Jelte Slagter1-a de julio 1989Belkin (2013)
  Andrew Talansky23-a de novembro 1988Amore & Vita-McDonald's (2009)
  Rigoberto Urán26-a de januaro 1987Etixx-Quick Step (2015)
  Dylan van Baarle21-a de majo 1992Rabobank Development (2013)
  Davide Villella27-a de junio 1991Cannondale (2014)
  Wouter Wippert14-a de aŭgusto 1990Drapac Professional Cycling (2015)
  Michael Woods12-a de oktobro 1986Optum-Kelly Benefit Strategies (2015)
  Ruben Zepuntke29-a de januaro 1993Bissell Development (2014)
  Jonathan Dibben (1-a de aŭg–31-a de dec, trainee)12-a de februaro 1994Team Wiggins (2016)

2008Redakti

Antaŭnomo Nomo Naskiĝtago Nacieco Teamo en 2007
Magnus Backstedt 30.01.1975   Svedio Liquigaz
Blake Caldwell 27.03.1984   Usono
Steven Cozza 03.03.1985   Usono
Tom Danielson 13.03.1978   Usono Discovery Channel
Julian Dean 28.01.1975   Nov-Zelando Crédit Agricole
Jason Donald 30.01.1980   Usono
Timothy Duggan 14.11.1982   Usono
Huub Duyn 01.09.1984   Nederlando
Lucas Euser 05.12.1983   Usono
Tyler Farrar 02.06.1984   Usono Cofidis
Michael Friedman 19.09.1982   Usono
William Frischkorn 10.06.1981   Usono
Ryder Hesjedal 09.12.1980   Kanado Health Net-Maxxis
Christophe Laurent 26.07.1977   Francio Crédit Agricole
Trent Lowe 08.10.1984   Aŭstralio Discovery Channel
Martijn Maaskant 27.07.1983   Nederlando Rabobank Continental
Daniel Martin 20.08.1986   Irlando Nova profesiulo
Jonathan Patrick McCarty 24.01.1982   Usono
David Millar 04.01.1977   Britio Saunier-Duval
Danny Pate 24.03.1979   Usono
Kilian Patour 20.09.1982   Francio
Thomas Peterson 24.12.1986   Usono
Christopher Sutton 10.09.1984   Aŭstralio Cofidis
Christian Vande Velde 22.05.1976   Usono CSC
David Zabriskie 12.01.1979   Usono CSC

2007Redakti

Antaŭnomo Nomo Naskiĝtago Nacieco Teamo en 2006
Tyler Butterfield 12.02.1983   Bermudo Nova profesiulo
Blake Caldwell 27.03.1984   Usono TIAA-CREF
Steven Cozza 03.03.1985   Usono TIAA-CREF
Michael Creed 08.01.1981   Usono TIAA-CREF
Jason Donald 30.01.1980   Usono Nova profesiulo
Timothy Duggan 14.11.1982   Usono TIAA-CREF
Huub Duyn 01.09.1984   Nederlando Rabobank Continental
Lucas Euser 05.12.1983   Usono TIAA-CREF
Michael Friedman 19.09.1982   Usono TIAA-CREF
William Frishkorn 10.06.1981   Usono TIAA-CREF
Alex Howes 01.01.1988   Usono Nova profesiulo
Charles Bradley Huff 05.02.1979   Usono TIAA-CREF
Benjamin Johnson 07.01.1983   Aŭstralio Agritubel
Michael Lange 21.04.1983   Usono TIAA-CREF
Craig Lewis 01.10.1985   Usono TIAA-CREF
Ian MacGregor 13.04.1983   Usono TIAA-CREF
Jonathan Patrick Mc Carty 24.01.1982   Usono Phonak
François Parisien 2.04.1982   Kanado TIAA-CREF
Danny Pate 24.03.1979   Usono TIAA-CREF
Kilian Patour 20.09.1982   Francio Crédit Agricole
Thomas Peterson 24.12.1986   Usono Nova profesiulo
Peter Stetina 08.08.1987   Usono Nova profesiulo
Taylor Tolleson 13.07.1985   Usono Nova profesiulo

Eksteraj ligilojRedakti

  • https://www.velonews.com/2018/09/news/we-bought-a-cycling-team-inside-ef-education-firsts-pro-cycling-experiment_478719