Malfermi la ĉefan menuon

Robert Hughes (kritikisto)

Robert Studley Forrest Hughes (28a de Julio 1938 - 6a de Aŭgusto 2012) estis aŭstralia artokritikisto, verkisto, kaj produktoro de televidaj dokumentaloj. Lia plej bone vendata The Fatal Shore (1987) estas studo pri la britaj punkolonioj kaj komenca historio de Aŭstralio. Li estis priskribita en 1997 de Robert Boynton de The New York Times kiel "the most famous art critic in the world" (la plej fama artokritikisto en la mondo).[1][2]

Hughes atingis ampleksan agnoskon pro sia libro kaj televida serio pri moderna arto, The Shock of the New, kaj pro sia longdaŭra posteno kiel artokritikisto ĉe la gazeto TIME. Konata pro siaj polemikaj kritikoj pri arto kaj artistoj, Hughes estis ĝenerale konservativa en siaj emoj, kvankam li ne apartenis al partikulara filozofia fako. Li levis kritikismo al nivelo de arto, kaj liaj verkoj estis notitaj pro ties povo kaj eleganto.[2]

BibliografioRedakti

LibrojRedakti

  • Hughes, Robert (1965). Donald Friend. Sydney: Edwards and Shaw.
  • — (1966). The Art of Australia. ISBN 0-14-020935-2.
  • — (1968). Heaven and Hell in Western Art. London: Weidenfeld & Nicolson. ISBN 978-0-297-17671-8.
  • — (1987). The Fatal Shore. Alfred A. Knopf Inc. ISBN 0-394-50668-5.
  • — (1989). Lucian Freud Paintings. Thames & Hudson. ISBN 978-0-500-27535-1.
  • — (1990). Frank Auerbach. Thames and Hudson.
  • — (1991). Nothing if Not Critical: Selected Essays on Art and Artists (Including 'SoHoiad'). London: The Harvill Press. ISBN 1-86046-859-4.
  • — (1991). The Shock of the New: Art and the Century of Change (updated and enlarged edition). Thames and Hudson. ISBN 0-500-27582-3.
  • — (1992). Barcelona. Vintage. ISBN 0-394-58027-3.
  • — (1993). Culture of Complaint. Oxford University Press. ISBN 0-19-507676-1.
  • — (1998). A Jerk on One End: Reflections of a Mediocre Fisherman. ISBN 0-345-42283-X.
  • — (1998). American Visions: The Epic History of Art in America. London: The Harvill Press. ISBN 1-86046-533-1.
  • — (2001). Barcelona: the Great Enchantress. ISBN 0-7922-6794-X. (Condensed version of Barcelona)
  • — (2004). Goya. Vintage. ISBN 0-09-945368-1.
  • — (2006). Things I Didn't Know: A Memoir. Alfred A. Knopf Inc. ISBN 1-4000-4444-8.
  • — (2011). Rome: A Cultural, Visual and Personal History. New York: Knopf.

Kritikaj studoj kaj reviziojRedakti

  • Stothard, Peter (September 2011). "The old BC/AD, BCE/CE : errors abound in Robert Hughes' history of Rome". Australian Book Review 334: 8–9.

BiografiojRedakti

  • Anderson, Patricia (2009). Robert Hughes: The Australian Years, Sydney: Pandora Press; ISBN 978-0-9579142-2-3
  • Britain, Ian (1997). Once An Australian: Journeys with Barry Humphries, Clive James, Germaine Greer and Robert Hughes, Oxford University Press; ISBN 0195537424

NotojRedakti

  1. . The Lives of Robert Hughes. The New Yorker (12 May 1997). Alirita 22a de Februaro 2013.
  2. 2,0 2,1 Kennedy, Randy, "Robert Hughes, Art Critic Whose Writing Was Elegant and Contentious, Dies at 74", The New York Times, 6a de Aŭgusto 2012. Kontrolita 22a de Februaro 2013.

Eksteraj ligilojRedakti