Kathleen Quinlan

usona aktoro

Kathleen QUINLAN (19-an de novembro 1954 en Pasadena, Kalifornio) estas usona aktorino.

Kathleen Quinlan
Kathleen Quinlan 1975.JPG
Persona informo
Naskiĝo 19-an de novembro 1954 (1954-11-19) (67-jara)
en Pasadena
Lingvoj angla
Ŝtataneco Usono
Alma mater Tamalpais High School
Familio
Edz(in)o Bruce Abbott
Infanoj 2
Okupo
Okupo aktoro • televida aktoro • filmaktoro
Wikidata-logo.svg
Information icon.svg
vdr

Quinlan plenkreskis en Mill Valley, Kalifornio, ŝia unua filma debuto okazis en 1973 en filmo de George Lucas, en American Graffiti. Ŝi ludis poste en pli ol 60 filmoj, inter alie en I Never Promised You a Rose Garden kaj The Doors. Ŝi estis nomumita en 1996 pro ŝia ludo en Apollo 13 por oskarpremio kiel Plej bona epizodistino.

Ŝi geedziĝis kun Bruce Abbott en 1994, kun kiu ŝi havas filon, Tyler (1990).

Filmografio (elektoj)Redakti

  • 1973: American Graffiti
  • 1977: I Never Promised You a Rose Garden
  • 1977: Airport '77
  • 1988: Sunset
  • 1988: Clara's Heart
  • 1990: Bodily Harm
  • 1991: The Doors
  • 1995: Apollo 13
  • 1997: Breakdown
  • 1997: Lawn Dogs
  • 1997: Zeus & Roxanne
  • 1997: Event Horizon
  • 1998: A Civil Action
  • 1998: My Giant
  • 2003: The Battle of Shaker Heights
  • 2004: The Riverman
  • 2004: The Dead Will Tell
  • 2006: The Hills Have Eyes
  • 2007: Breach
  • 2008: Made of Honor
  • 2008-09: Prison Break (7 epizodoj)
  • 2009: The River Why
  • 2011: Cinema Verite