Malfermi la ĉefan menuon

Edie ADAMS (* 16-a de aprilo 1927 en Kingston, Pensilvanio, Usono; † 15-a de oktobro 2008 en Los-Anĝeleso, Kalifornio[1]) estis usona filmaktorino.

Adams (naskonomo: Elizabeth Edith Enke) komencis sian film- kaj televidkarieron en la 50aj jaroj. Komence ŝi transprenis rolojn en televidkomedioj. Poste ŝi ricevis rolojn en la kino (ne kiel ĉefrolanto). Ĉefe ŝi tamen daŭre aktivis en la televido. Al la kinoŝatantantoj ŝi estas konata ĉefe pro du roloj. En la filmo de Billy Wilder La apartamento (angle: The Apartment,1960) ŝi ludis la rolon de la sekretariino "Miss Olsen" kaj en la filmo de Delbert Mann Lover come back (1961) ŝi konvinkis la publikon kiel naiva Rebel Davis. Inter 1972 kaj 1989 ŝi estis la edzino de la ĵaztrumpetisto Pete Candoli.

FilmografioRedakti

TelevidoRedakti

  • Ernie in Kovacsland (1951)
  • The Ernie Kovacs Show (1952–1956)
  • Cinderella (1957)
  • Lucy Meets the Moustache (1960)
  • Take a Good Look (1960 -1961)
  • Here's Edie (1963 - 1964)
  • Evil Roy Slade (1972)
  • Cop on the Beat (1975)
  • Superdome (1978)
  • Fast Friends (1979)
  • The Seekers (1979)
  • Make Me an Offer (1980)
  • Portrait of an Escort (1980)
  • A Cry for Love (1980)
  • The Haunting of Harrington House (1981)
  • As the World Turns (1982)
  • Shooting Stars (1983)
  • Ernie Kovacs: Between the Laughter (1984)
  • Adventures Beyond Belief (1987)
  • Jake Spanner, Private Eye (1989)
  • Tales of the City (1993) (etaj serioj)

FilmojRedakti

PruvojRedakti