Adam Sandler

Adam Richard SANDLER (9-an de septembro 1966 en Brooklyn, Novjorko) estas usona aktoro, komediisto, produktisto, komponisto, sinkronizanto kaj scenlibra aŭtoro.

Adam Sandler
Adam Sandler Cannes 2017.jpg
Persona informo
Naskonomo Adam Richard Sandler
Naskiĝo 9-an de septembro 1966 (1966-09-09) (54-jara)
en Broklino
Religio judismo [#]
Etno aŝkenazo [#]
Lingvoj angla [#]
Loĝloko Los-Anĝeleso [#]
Ŝtataneco Usono [#]
Alma mater New York University Tisch School of the Arts [#]
Partio Respublikana Partio [#]
Familio
Patro Stanley Sandler [#]
Patrino Judy Sandler [#]
Edz(in)o Jackie Sandler [#]
Infanoj Sadie Sandler • Sunny Sandler [#]
Parencoj Jared Sandler [#]
Profesio
Okupo aktoro • televida aktoro • filmaktoro • produktorokantistoscenaristomuzikistoverkistokomikistogitaristo • televida produktoro • plenuma produktorokomponisto • voĉaktoro [#]
Aktiva dum 1987– [#]
Verkado
Verkoj Punch-Drunk Love ❦
The Chanukah Song [#]
En TTT Oficiala retejo [#]
[#] Fonto: Vikidatumoj
Wikidata-logo.svg
Information icon.svg
vdr
Adam Sandler en Cannes, 2002

VivoRedakti

Li aperis sur sceno en aĝo de 17 jaroj kaj sucese prezentis la ĝenron de stand up comedy. Dumtempe li diplomiĝis en la Novjorka Universitato (1991).

De mezo ĝis fino de la 1980-aj jaroj, li ludis Smitty en The Cosby Show (1985-1989). Li estis krom tio prezentanto en MTV ludsceno Remote Control, en kiu li aperis en la karakteroj „Trivia Delinquent“ aŭ „Stud Boy“.

Lian sukceson, konatecon alportis la kunlaboro en la Saturday Night Live de 1990 ĝis 1995.

Li aperis en multaj sucesaj komediaj kinofilmoj. Lia konstanta scenlibra verkisto estas Tim Herlihy. La filmo Billy Madison iĝis kultfilmo inter la altlernejanoj.

PrivateRedakti

Sandler protektas sian privatan vivon tiel li apenaŭ donas intervjuon kaj protektas la familion.

Li venas el juda aktora familio, geedziĝis en 2003 kun modelo Jackie Titone, kun kiu ili havas du filinojn.

Li estas membro en la Usona respublika Partio.

Filmografio (elekto)Redakti

  • Gastauftritt in Staffel 4 der Bill Cosby Show
  • 1989: Going Overboard
  • 1992: Shakes the Clown)
  • 1993: Coneheads
  • 1994: Airheads
  • 1994: Mixed Nuts
  • 1995: Billy Madison
  • 1996: Happy Gilmore
  • 1996: Bulletproof
  • 1998: The Wedding Singer
  • 1998: Dirty Work
  • 1998: The Waterboy
  • 1999: Big Daddy
  • 2000: Little Nicky
  • 2001: The Animal kiel producero
  • 2002: Punch-Drunk Love
  • 2002: Mr. Deeds
  • 2002: Eight Crazy Nights
  • 2003: The Hot Chick
  • 2003: Anger Management
  • 2004: 50 First Dates
  • 2004: Spanglish (filmo)
  • 2005: The Longest Yard
  • 2005: Deuce Bigalow: European Gigolo
  • 2006: Click
  • 2007: Reign Over Me
  • 2007: I Now Pronounce You Chuck and Larry
  • 2008: You Don't Mess with the Zohan
  • 2008: Bedtime Stories
  • 2009: Funny People