Cindy Crawford

usona manekeno

Cynthia Ann Crawford (* 20-a de februaro en 1966 en DeKalb, Illinois, Usono) estas usona fotomodelo kaj aktorino.

Cindy Crawford
Cindy Crawford in London.jpg
Persona informo
Naskiĝo 20-an de februaro 1966 (1966-02-20) (54-jara)
en DeKalb
Lingvoj angla lingvo
Ŝtataneco Usono
Alma mater DeKalb High School • Nordokcidenta Universitato
Familio
Patro John Dan Crawford
Patrino Jennifer Sue Walker
Edz(in)o Rande Gerber • Richard Gere
Infano Kaia Gerber
Okupo
Okupo aktoromanekeno • televida aktoro • supermodelo • filmaktoro
TTT
Retejo http://www.cindy.com
Information icon.svg
vdr

Ŝi fondis kun aliaj pintaj modeloj de sia generacio (Claudia Schiffer, Kate Moss, Naomi Campbell, Elle Macpherson kaj Christy Turlington) la Fashion-Café-n.

En 1998 ŝi edziniĝis al Rande Gerber, antaŭe ekde 1991 ĝis 1995 ŝi estis edzino de la aktoro Richard Gere.

En 1995 ŝi estis la plej bone pagita modelo surmonde kun lukro de 6,9 milionoj da dolaroj.

FilmografioRedakti

  • The Simian Line (2000)
  • 54 (1998)
  • Unzipped (1995)
  • Catwalk (1995)
  • Fair Game (1995)
  • Cindy Crawford: The Next Challenge (1993)
  • Beautopia (1998)
  • The Secret of my success (1987)