Dulce Chacón

Dulce CHACÓN (Zafra, Badaĥozo, 6-a de junio 1954Madrido, 3-a de decembro 2003) estis hispana aŭtorino.

Dulce Chacón
Persona informo
Naskiĝo 6-an de junio 1954 (1954-06-06)
en Zafra
Morto 3-an de decembro 2003 (2003-12-03) (49-jara)
en Madrido
Mortokialo pankreata karcinomo
Lingvoj hispana lingvofranca lingvo
Ŝtataneco Hispanio
Okupo
Okupo verkisto • poeto
Information icon.svg
vdr

Ŝi naskiĝis en ekstremadura tradicia familio, sed ŝi estis socialista. Kun siaj artikoloj ŝi kontraŭbatalis mortpunon en la periodo de Francisco Franco kaj la militon de Irako en 2003.

Ŝia romano La voz dormida kolektas atestojn de virinoj en la Hispana Enlanda Milito.

PremiojRedakti

  • Premio de Poesía Ciudad de Irún, for Contra el desprestigio de la altura, 1995
  • XXIV Premio Azorín, for Cielos de barro, 2000
  • Premio Libro del Año 2002, for La voz Dormida

BibliografioRedakti

PoezioRedakti

  • Querrán ponerle nombre (1992)
  • Las palabras de la piedra (1993)
  • Contra el desprestigio de la altura (1995)
  • Matar al ángel (1999)
  • Cuatro gotas (2003)

RomanojRedakti

  • Algún amor que no mate (1996)
  • Blanca vuela mañana
  • Háblame, musa, de aquel varón (1998)
  • Cielos de barro (2000)
  • La voz dormida (2002)

TeatroRedakti

  • Algún amor que no mate
  • Segunda mano 1998

RakontoRedakti

  • "Te querré hasta la muerte" 2003, pp. 61–64.