Malfermi la ĉefan menuon

Tiu artikolo temas pri la persono. Pri la samnomita muzika grupo, alklaku na Marilyn Manson (grupo)

Marilyn Manson
Usona kantisto Fotita en 2007
Usona kantisto
Fotita en 2007
Persona informo
Naskonomo Brian Hugh Warner
Aliaj nomoj Marilyn Manson
Naskiĝo 5-an de januaro 1969 (1969-01-05) (50-jara)
en Canton
Lingvoj angla lingvo
Ŝtataneco Usono
Alma mater Broward College
Familio
Edz(in)o Dita von Teese
Profesio
Profesio filmaktoro • filmreĝisorokantaŭtoromuzikistoaktoro • aŭtobiografo • pentristo • komponistoĵurnalistokantisto • kantotekstisto • gitaristomuzikkritikisto
TTT
Retejo http://www.marilynmanson.com/
Information icon.svg
vdr


Marilyn MANSON (realnome Brian Hugh Warner, naskita la 5-an de januaro 1969 en Canton en Usono) estas usona kantisto, pentristo, aktoro kaj reĝisoro plejfama pro sia provokema muzika grupo nomita same kiel li. Ĉi tiu nomo estas fakte aludo al la ĉarma aktorino Marilyn Monroe kaj seria murdisto Charles Manson, kiel simbolo de tio kion li opinias esti la plej tipa, maniĥea kaj fina dualismo de usona kulturo.

DiskografioRedakti

  • Portrait of an American Family (1994)
  • Smells Like Children (1995)
  • Antichrist Superstar (1996)
  • Mechanical Animals (1998)
  • The Last Tour on Earth (1999)
  • Holy Wood (In the Shadow of the Valley of Death) (2000)
  • The Golden Age of Grotesque (2003)
  • Lest We Forget: The Best Of (2004)
  • Eat Me, Drink Me (2007)
  • The High End of Low (2009)
  • Born Villain (2012)
  • The Pale Emperor (2015)

Aperis en 2004 kompilaĵo de la muzikaro de Manson enhavante novaperintan ŝlagron kiu estis fakte refojigo de la samnomata muziko de Depeche Mode, „Personal Jesus”.

FilmografioRedakti

VideoludoRedakti