Marga Minco

Sara MENCO alinome Marga MINCO (Ginneken, 31-an de marto 1920; Amsterdamo, 10-an de julio 2023) estis nederlanda verkistino kaj ĵurnalistino.

Marga Minco
Persona informo
Naskiĝo 31-an de marto 1920 (1920-03-31)
en Ginneken
Morto 10-an de julio 2023 (2023-07-10) (103-jaraĝa)
en Amsterdamo
Lingvoj nederlanda vd
Ŝtataneco Reĝlando de Nederlando vd
Familio
Edz(in)o Bert Voeten vd
Infanoj Jessica Voeten vd
Profesio
Alia nomo Marga Minco vd
Okupo verkistoĵurnalisto vd
vd Fonto: Vikidatumoj
vdr

Ŝi naskiĝis en la sino de ortodokse juda familio kaj, komence la Dua Mondmilito, ŝi loĝis en Breda, Amersfoort kaj Amsterdamo, krome pro malgrava atako de tuberkulozo ŝi estis enhospitaligita en Utreĥto kaj Amersfoort. En la aŭtuno de 1942, ŝi revenis al Amsterdamo kun siaj gepatroj por devigite vivi en la juda kvartalo.

Marga tenis sin kaŝita dum la milito dum oni deportis siajn gefratojn kaj siajn gepatrojn kaj ŝi restis kiel sola postvivantino. Poste, ŝi geedziĝis kun la tradukisto Bert Feet kun kiu ŝi havis du filinojn kaj laboris en pluraj eldonejoj.

Bibliografio redakti

  • Het bittere kruid. Een kleine kroniek (1957)
  • Het adres (1957)
  • De andere kant (1959)
  • Tegenvoeters (kun Bert Voeten) (1961)
  • Kijk 'ns in de la (1963)
  • Het huis hiernaast (1965)
  • Terugkeer (1965)
  • Een leeg huis (1966)
  • Het bittere kruid / Verhalen / Een leeg huis (1968)
  • De trapeze 6 (kun Mies Bouhuys) (1968)
  • De dag dat mijn zuster trouwde (1970)
  • Meneer Frits en andere verhalen uit de vijftiger jaren (1974)
  • Je mag van geluk spreken (Bulkboek nr. 46, 1975)
  • Het adres en andere verhalen (1976)
  • Floroskoop – Maart (1979)
  • Verzamelde verhalen 1951-1981 (1982)
  • De val (1983)
  • De glazen brug (Boekenweekgeschenk 1986)
  • De glazen brug (kun L. de Jong: De joodse onderduik) (1988)
  • De zon is maar een zeepbel, twaalf droomverslagen (1990)
  • De verdwenen bladzij. Verhalenbundel voor kinderen (1994)
  • Nagelaten dagen (1997)
  • De schrijver. Een literaire estafette (kun Harry Mulisch, Gerrit Komrij, Adriaan van Dis, Maarten 't Hart, Remco Campert, Hugo Claus, Joost Zwagerman) (2000)
  • Decemberblues (2003)
  • Storing (2004)
  • Een sprong in de tijd (2008)

Premioj redakti

Eksteraj ligiloj redakti