Laurent Cantet

Laurent CANTET (naskiĝis la 15-an de junio 1961 en Melle, Deux-Sèvres) estas franca reĝisoro.

Laurent Cantet
Laurent Cantet.jpg
Persona informo
Naskiĝo 15-an de junio 1961 (1961-06-15) (59-jara)
en Melle
Lingvoj franca lingvo
Ŝtataneco Francio
Alma mater Institut des hautes études cinématographiques • La Fémis
Okupo
Okupo filmreĝisoroscenaristokameraisto
Information icon.svg
vdr

La ĝis nun plej granda sukceso de Cantet estis la filmo Entre les murs (inter la muroj, 2008). Tiu filmo, socia esploro de pariza lerneja klaso gajnis la Oran Palmon, la ĉefan premion de la 61-a internacia filmofestivalo de Cannes en 2008.

FilmografioRedakti

  • 1994: Tous à la manif (ĉiuj al la manifestacio)
  • 1995: Jeux de plage (strandludoj)
  • 1997: Les Sanguinaires (la sangaviduloj)
  • 1999: Ressources humaines
  • 2001: L'emploi du temps (la horaro)
  • 2005: Vers le sud (suden)
  • 2008: Entre les murs (inter la muroj)

Eksteraj ligilojRedakti