Kunlaboraĵo de la semajno Ĉi tiu artikolo estas propono por Kunlaboraĵo de la semajno. Bonvolu vidi la aldonon de ĉi tiu paĝo por subteni aŭ prikomenti la proponon.

Rihanna, naskiĝnome Robyn Rihanna Fenty (naskiĝis la 18-an aŭ 20-an de februaro 1988 en Barbado) estas Raggamuffin-, Dancehall- kaj R&B-kantistino kun kontrakto ĉe Def Jam-Records. En 2005 ŝi atingis sukcesegon kun kanto "Pon De Replay".

Rihanna
Rihannagidt.jpg
Bazaj informoj
Naskonomo Robyn Rihanna Fenty
Naskiĝo 20-an de februaro 1988 (1988-02-20) (31-jara)
en Sankta Mikaelo
Ĝenroj R&B
Dancehall
Elektronika muziko
Regeo
Profesio kantistino
Tipo de voĉo Mezosoprano
Aktivaj jaroj 2005 - nuntempo
Eldoninto Def Jam Recordings
Parencaj
temoj
Ne-Yo, Jay-Z, Chris Brown, Maroon 5, Ciara
Retejo Rihanna
Information icon.svg
vdr

DiskografioRedakti

AlbumojRedakti

  • 2005: Music of the Sun
  • 2006: A Girl Like Me
  • 2007: Good Girl Gone Bad
  • 2008: Good Girl Gone Bad: Reloaded
  • 2009: Good Girl Gone Bad: The Remixes
  • 2009: Rated R
  • 2010: Rated R: Remixed
  • 2010: Loud
  • 2011: Talk That Talk
  • 2012: Unapologetic

SolkantojRedakti

  • 2005 Pon De Replay (#2 US; #20 CAN)
  • 2005 Pon De Replay (Remix featuring Busta Rhymes)
  • 2005 If It's Lovin That You Want
  • 2005 Pon De Replay (Remix featuring Fatman Scoop)
  • 2006 SOS
  • 2006 Unfaithful
  • 2006 We Ride
  • 2006 Break It Off ft. Sean Paul
  • 2007 Umbrella ft. Jay-Z
  • 2007 Shut Up And Drive
  • 2007 Don't Stop The Music
  • 2007 Hate That I Love You ft. Ne-Yo
  • 2008 Take A Bow
  • 2008 If I Never See Your Face Again
  • 2008 Disturbia
  • 2008 Live You Life ft. T.I.
  • 2008 Rehab
  • 2009 Russian Roulette
  • 2010 Hard ft. Jeezy
  • 2010 Rude Boy
  • 2010 Rockstar 101 ft. Slash
  • 2010 Te Amo
  • 2010 Only Girl (In the World)
  • 2010 What's My Name?
  • 2011 S&M

Eksteraj ligilojRedakti