Malfermi la ĉefan menuon

Rufus WAINWRIGHT (22-a de julio 1973, Rhinebeck, New York) estas kantisto de Usono kaj Kanado.[1]

Rufus Wainwright
Rufus Wainwright Sundance.jpg
Bazaj informoj
Naskiĝo 22-an de julio 1973 (1973-07-22) (46-jara)
en Rhinebeck
Edz(in)o Jörn Weisbrodt
Parencaj
temoj
Sean Lennon
Retejo www.rufuswainwright.com
Information icon.svg
vdr

Filo de la kantistoj folk Loudon Wainwright III kaj Kate McGarrigle, kaj frato de la kantistino Martha Wainwright, li komencis ludi pianon kun 6 jaroj. Li muziko havas lirikajn influojn, kiel chanson françaiseopero.

Pri li propra vivo, li estas gejo kaj estis viktimo de seksatenco en lia adoleskanteco.

DiscografioRedakti

  • Rufus Wainwright (1998, DreamWorks)
  • Poses (2001, DreamWorks)
  • Want One (2003, DreamWorks)
  • Waiting for a Want (EP; 2004, DreamWorks)
  • Want Two (2004, DreamWorks/Geffen)
  • Alright Already (EP; 2005, DreamWorks/Geffen)
 
Rufus Wainwright

FilmografioRedakti

PremiojRedakti

  • 1989 - Genie Awards, Best Original Song, "I'm A Runnin'"
  • 1999 - Juno Award, Best Alternative Album, Rufus Wainwright
  • 1999 - Oustanding Music Album, GLAAD Media Awards
  • 1999 - Debut Album of the Year, Gay/Lesbian American Music Awards
  • 2002 - Juno Award, Best Alternative Album, Poses

LigojRedakti


ReferencojRedakti