Malfermi la ĉefan menuon

Rufus WAINWRIGHT (22-a de julio 1973, Rhinebeck, New York) estas kantisto de Usono kaj Kanado.[1]

Rufus Wainwright
Rufus Wainwright Sundance.jpg
Bazaj informoj
Naskiĝo 22-an de julio 1973 (1973-07-22) (46-jara)
en Rhinebeck
Edz(in)o Jörn Weisbrodt
Parencaj
temoj
Sean Lennon
Retejo www.rufuswainwright.com
v  d  r
Information icon.svg

Filo de la kantistoj folk Loudon Wainwright III kaj Kate McGarrigle, kaj frato de la kantistino Martha Wainwright, li komencis ludi pianon kun 6 jaroj. Li muziko havas lirikajn influojn, kiel chanson françaiseopero.

Pri li propra vivo, li estas gejo kaj estis viktimo de seksatenco en lia adoleskanteco.

DiscografioRedakti

  • Rufus Wainwright (1998, DreamWorks)
  • Poses (2001, DreamWorks)
  • Want One (2003, DreamWorks)
  • Waiting for a Want (EP; 2004, DreamWorks)
  • Want Two (2004, DreamWorks/Geffen)
  • Alright Already (EP; 2005, DreamWorks/Geffen)
 
Rufus Wainwright

FilmografioRedakti

PremiojRedakti

  • 1989 - Genie Awards, Best Original Song, "I'm A Runnin'"
  • 1999 - Juno Award, Best Alternative Album, Rufus Wainwright
  • 1999 - Oustanding Music Album, GLAAD Media Awards
  • 1999 - Debut Album of the Year, Gay/Lesbian American Music Awards
  • 2002 - Juno Award, Best Alternative Album, Poses

LigojRedakti


ReferencojRedakti