Malfermi la ĉefan menuon

Karen Christence BLIXEN-FINECKE , Isak DINESEN (Rungsted, 17-a de aprilo 1885 - 7-a de septembro 1962) estis Dana verkistino.

Karen Blixen
Karen Blixen cropped from larger original.jpg
Persona informo
Naskonomo Karen Christentze Dinesen [#]
Naskiĝo 17-an de aprilo 1885 (1885-04-17)
en Rungstedlund
Morto 7-an de septembro 1962 (1962-09-07) (77-jara)
en Rungstedlund, Flag of Denmark.svg Danio
Tombo Rungstedlund [#]
Lingvoj dana lingvo [#]
Ŝtataneco Danio [#]
Subskribo Karen Blixen
Familio
Patro Wilhelm Dinesen [#]
Patrino Ingeborg Dinesen [#]
Gefratoj Thomas Dinesen [#]
Edz(in)o Bror von Blixen-Finecke [#]
Profesio
Pseŭdonimo Tania Blixen • Isak Dinesen [#]
Profesio novelisto • verkisto • aŭtobiografo • poeto [#]
Verkoj Out of Africa ❦
Babette's Feast [#]
Honorigoj Danish Critics Prize for Literature • Tagea Brandt Rejselegat • Ingenio et arti • Holberg Medal • De Gyldne Laurbær [#]
TTT
Retejo http://karenblixen.com [#]
[#] Fonto: Vikidatumoj
Information icon.svg
vdr
Karen Blixen (1913)

Ŝia patro, la oficiro kaj parlamentano Whihelm Dinesen , suicidis kaj ŝia patrino edukis ŝin kaj ŝiajn gefratojn.

Ŝi edziĝis ŝian kuzon, Baronon Bror Blixen-Finecke, kaj ili havis bienon de kafo en Kenjo. Ili havis malfacilan geedziĝon kaj ŝi renkontis Denys Finch Hatton en Najrobio. Tiuj informoj estas en ŝia romano Afrikansk pastoral , 1937.

BibliografioRedakti

  • Sandhedens hævn 1926
  • Sju romantiska berättelser, 1934.
  • Afrikansk pastoral, 1937
  • Vedergällningens vägar, 1944
  • Vintersagor, 1942.
  • Skuggor över gräset, 1960.

Eksteraj ligilojRedakti