Malfermi la ĉefan menuon

Jean-Louis Trintignant

Jean-Louis TRINTIGNANT (naskiĝis la 11-an de decembro 1930(nun 1930-12-11) (89‑jara) en Piolenc, Vaucluse), estas franca teatra komediisto kaj kina aktoro, reĝisoro, verkisto kaj scenaristo.

Jean-Louis Trintignant
Jean-Louis Trintignant Cannes 2012.jpg
Persona informo
Naskiĝo 11-an de decembro 1930 (1930-12-11) (89-jara)
en Piolenc
Lingvoj franca lingvo
Ŝtataneco Francio
Alma mater Institut des hautes études cinématographiques
Familio
Patro Raoul Trintignant
Edz(in)o Stéphane AudranNadine Trintignant • Marianne Hoepfner
Amkunulo Marianne Hoepfner
Infanoj Marie Trintignant • Vincent Trintignant
Profesio
Profesio filmreĝisoro • scenaristo • audio book narrator • ĝenra aktoro • aŭtosportisto • teatra aktoro • filmaktoro
Information icon.svg
vdr

Li estas nevo de aŭtomobila piloto Maurice Trintignant kaj patro de aktorino Marie Trintignant.

FilmografioRedakti

de 1955 al 1959Redakti

de 1960 al 1969Redakti

de 1970 al 1979Redakti

de 1980 al 1989Redakti

de 1990 al 1999Redakti

De 2000Redakti

KurtfilmojRedakti

ReĝisoroRedakti

VoĉografioRedakti

TeatroRedakti

Eksteraj ligilojRedakti