Károly Makk

Károly Makk [kAroj], laŭ hungarlingve kutima sinsekvo Makk Károly estis hungara reĝisoro, aktoro, profesoro kaj scenaristo. Lia edzino estis Marianne Krencsey inter 1957-1960, poste Virág Dőry.

Károly Makk
Makk Károly (cropped).jpg
Persona informo
Naskiĝo 22-an de decembro 1925 (1925-12-22)
en Berettyóújfalu
Morto 30-an de aŭgusto 2017 (2017-08-30) (91-jara)
en Budapeŝto
Mortokialo korinfarkto
Tombo Malnova tombejo de Budapeŝto
Ŝtataneco Hungario
Alma mater Universitato de Dramo kaj Filmo
Familio
Edz(in)o Marianne KrencseyVirág Dőry
Okupo
Okupo filmreĝisoroscenaristoaktoro
Wikidata-logo.svg
Information icon.svg
vdr

Károly Makk naskiĝis la 23-an de decembro 1925 en Berettyóújfalu, li mortis la 30-an de aŭgusto 2017 en Budapeŝto.

BiografioRedakti

Károly Makk studis en universitatoj en Budapeŝto kaj Debrecen, poste en Altlernejo pri Teatro kaj Filmo en fako reĝisorado. Li komencis sian karieron en produktado de filmoj, ekzemple en En Eŭropo ie. Ekde 1951 li instruas en la altlernejo. Lia debuta memstara reĝisorado okazis en 1954. Li ricevis premion Kossuth en 1973, pli frue kaj poste ankaŭ aliajn premiojn.

Elektitaj disĉiplojRedakti

FilmografioRedakti

  • Kék nyakkendős csillagok (malpermesita filmo)
  • Gyarmat a föld alatt (1951)
  • A képzett beteg (1952)
  • A harag napja (1953)
  • Liliomfi (1954) (la unua memstara)
  • Simon Menyhért születése (1954)
  • A 9-es kórterem (1955)
  • Mese a 12 találatról (1956)
  • A 39-es dandár (1959)
  • Ház a sziklák alatt (1959)
  • Fűre lépni szabad (1960)
  • Megszállottak (1961)
  • Elveszett paradicsom (1962)
  • Az utolsó előtti ember (1963)
  • Öröklakás (1963)
  • Mit csinált felséged 3-tól 5-ig? (1964)
  • Isten és ember előtt (1968)
  • Bolondos vakáció (1968)
  • Szerelem (1971)
  • Macskajáték (1972)
  • Les évasions célèbres (1972)
  • Egy erkölcsös éjszaka (1977)
  • Philemon és Baucis (1978)
  • Drága kisfiam (1978)
  • A téglafal mögött (1979)
  • Két történet a félmúltból (1980)
  • Egymásra nézve (1982)
  • A vadász (Die Jäger; 1982)
  • Játszani kell (1984)
  • Az utolsó kézirat (1986)
  • Magyar rekviem (1991)
  • Egy tubarózsa (1994)
  • Eine Mutter kämpft um ihren Sohn (1994)
  • Szeressük egymást gyerekek! (1996)
  • A játékos (1997)
  • Waterloo-i győzelem (2000)
  • Rejtélyes viszonyok (2002)
  • Filmo pri Dezső Garas (2002)
  • A boldogság felé indultam én… (2002)
  • Egy hét Pesten és Budán (2003)
  • Lili (2003)
  • Boldog napok, hulló csilagok (2006)
  • Márió, a varázsló (2007)
  • In memoriam Péter Bacsó (2009)
  • Az ötlet
  • Nők apróban
  • Esküvő Gerelypusztán

FontojRedakti